• ma. 16 mei
    Uit de profeet Jesaja: Omwille van mijn volk zal ik niet zwijgen en ben ik niet stil, totdat het licht van haar gerechtigheid daagt. Alle volken zullen je gerechtigheid zien. Men zal je noemen bij een nieuwe naam die de Heer zelf heeft bepaald. (Js 62:1-5)

Algemeen
De kerkenraad vertrouwt de verzorging van de vermogensrechtelijke aangelegenheden (van niet-diaconale aard) toe aan het College van Kerkrentmeesters.

Het college van kerkrentmeesters
Het college bestaat uit ouderling-kerkrentmeesters (die daarmee tevens deel uitmaken van de kerkenraad) en kerkrentmeesters.

Samenstelling
(juni 2017)
Ouderling-kerkrentmeesters:
Jet de Lange (voorzitter)
Selma de Jongh en Marijn de Kroon

Kerkrentmeesters:

Taken

• het opstellen van de begroting en de jaarrekening van de gemeente in overleg met de kerkenraad en het college van diakenen
  • het zorg dragen voor de geldwerving
  • het zorg dragen voor het beschikbaar zijn van ruimten voor de eredienst en de andere activiteiten van de gemeente
  • het behartigen van de financiële belangen en beheren van de (onroerende en roerende) goederen
  • het bijhouden van de ledenregistratie, het doopboek, het belijdenisboek en het trouwboek
  • het beheren van de archieven van de gemeente
  • het beheren van de verzekeringspolissen.

Rechtspersoonlijkheid en vertegenwoordiging
De voorzitter en de secretaris van het college van kerkrentmeesters vertegenwoordigen de gemeente in vermogensrechtelijke aangelegenheden.

Rekeningnummer

Contact

zondag 22 mei, 10:00 uur
ds. J. Ek, Brummen
donderdag 26 mei, 10:00 uur
mw. ds. R. van der Hucht, Didam, Hemelvaartdag
zondag 29 mei, 10:00 uur
Ds. T. Menting, Gendringen

Er zijn geen maatregelen meer i.v.m. Corona. Uiteraard houden we rekening met diegene die afstand wil houden of een mondkapje wil dragen.