• vr. 22 oktober
    Jezus bad zijn Vader voor zijn leerlingen: Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn. (Joh 17:6-11)

Algemeen
De kerkenraad vertrouwt de verzorging van de vermogensrechtelijke aangelegenheden (van niet-diaconale aard) toe aan het College van Kerkrentmeesters.

Het college van kerkrentmeesters
Het college bestaat uit ouderling-kerkrentmeesters (die daarmee tevens deel uitmaken van de kerkenraad) en kerkrentmeesters.

Samenstelling
(juni 2017)
Ouderling-kerkrentmeesters:
Jet de Lange (voorzitter)
Gijs Blom en Marijn de Kroon

Kerkrentmeesters:

Taken

• het opstellen van de begroting en de jaarrekening van de gemeente in overleg met de kerkenraad en het college van diakenen
  • het zorg dragen voor de geldwerving
  • het zorg dragen voor het beschikbaar zijn van ruimten voor de eredienst en de andere activiteiten van de gemeente
  • het behartigen van de financiële belangen en beheren van de (onroerende en roerende) goederen
  • het bijhouden van de ledenregistratie, het doopboek, het belijdenisboek en het trouwboek
  • het beheren van de archieven van de gemeente
  • het beheren van de verzekeringspolissen.

Rechtspersoonlijkheid en vertegenwoordiging
De voorzitter en de secretaris van het college van kerkrentmeesters vertegenwoordigen de gemeente in vermogensrechtelijke aangelegenheden.

Rekeningnummer

Contact