Met een periodieke gift kunt u meer geven aan uw kerk. En dat kost u niets extra!!!

Een bekende aftrekpost in de aangifte inkomstenbelasting is de aftrek van giften aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Protestantse gemeente te Didam is een ANBI en dus zijn giften aan de kerk aftrekbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gewone giften en periodieke giften:

• Gewone giften zijn slechts aftrekbaar tussen 1% en 10% van het verzamelinkomen.
  • Periodieke giften hebben geen onder- en bovengrens. Dat betekent dat elke periodiek gegeven euro direct aftrekbaar is en er ook geen plafond is voor de hoogte van de aftrekpost.

Voor periodieke giften was het tot 2014 noodzakelijk om een notariële akte te hebben. Sinds 1 januari 2014 kunt U door middel van een schenkingsovereenkomst alle giften aan een ANBI erkende instelling aftrekken. Als U een schenkingsovereenkomst tekent, geldt de drempel voor aftrekbaarheid niet; u kunt het volledige bedrag dat U schenkt aftrekken.

Meer informatie over schenken vindt U bij de belastingdienst. U vindt hier ook een formulier om in te vullen. Als RSIN/fiscaalnummer vult U in: 804392183; transactienummer is niet nodig (Zie ook gegevens op onze ANBI pagina).

Om het U makkelijk te maken hebben wij een formulier met de schenkingsovereenkomst klaargezet, waar wij alvast de gegevens van onze gemeente hebben ingevuld. U vindt het formulier hier: Schenkingsovereenkomst Protestantse Gemeente Didam 2016.

U vult de gevraagde gegevens in op het beeldscherm; daarna kunt U het formulier opslaan, afdrukken en ondertekenen. U geeft het formulier af bij een van de leden van het College van Kerkrentmeesters of Kerkenraad, die voor ondertekening namens de gemeente zullen zorgen. U kunt ingevulde formulieren ook meegeven als de vrijwilligers van de actie kerkbalans bij U langs komen; wij zorgen dan voor de rest.