• vr. 22 oktober
    Jezus bad zijn Vader voor zijn leerlingen: Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn. (Joh 17:6-11)

Online collecteren

Givt QR code
De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) adviseert plaatselijke gemeenten om in ieder geval tot 1 juni uitsluitend online kerkdiensten te verzorgen. Veel gemeenteleden maken daar dankbaar gebruik van.
Een belangrijk onderdeel van een kerkdienst is het collecteren: “delen wat ons gegeven is, en samen te werken aan een wereld van gerechtigheid en vrede.”. Juist in deze tijd hebben mensen en organisaties die van giften afhankelijk zijn ons meer dan ooit nodig. Daarom bieden wij vanaf nu de gelegenheid om online te geven.

We maken gebruik van een app met de naam 'Givt' (Dus 'Gift' met een 'v' in plaats van een 'f'). Deze app wordt gebruikt door veel kerken en ideële instellingen om met heel lage kosten toch online te kunnen geven.

In ons blad 'Samen' leest u er meer van. Of klik op de 'lees meer' link hieronder:

(De tekst komt van de Givt website)

Geven met Givt

Onze gemeente gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je nu thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wil geven en klaar!

Geven met Givt via een QR-code (dat is het zwart-wit gestippelde plaatje hieronder) werkt als volgt:

1. Tijdens het collecte moment open je, zoals je gewend bent, de Givt-app
  2. Kies het bedrag dat je wil geven en druk op volgende (Zijn er meerdere collectes in een dienst? Geen probleem! Om een collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het bedrag in dat je aan de 2e collecte wilt geven. Nog een derde collecte toevoegen? Druk dan nogmaals op het plusje en kies je bedrag voor de derde collecte.)
  3. Kies vervolgens voor de tweede optie in je scherm: QR-code (geef door middel van een QR-code)
  4. Scan de QR-code met je camera (Let op! Het kan zijn dat de app toestemming vraagt voor toegang tot je camera. Druk op OK om verder te gaan)
  5. Druk tot slot op volgende om de gift te voltooien

Geven zonder QR code? Ook dan kan!
Volg de onderstaande stappen voor geven uit de lijst.

1. Open de app
  2. Kies het bedrag dat je wil geven.
  3. Kies vervolgens voor de derde optie, geven uit de Lijst
  4. Vul de naam of plaats van je kerk in bij het zoekbalkje
  5. Selecteer de kerk waaraan je wil geven en toets onder in je scherm op geven!
  6. Druk tot slot op volgende om de gift te voltooien.

Je download de Givt-app in Google Play of in de App Store. Kijk voor meer informatie over Givt op www.givtapp.net.

google play badge 300x89 300x89appstore 300x98 300x89

Download de handleiding

Givt QR code

Kerkdiensten online