Bericht van de predikant (20 maart 2020)

Bericht van de predikant

De omstandigheden waarin we nu leven zijn bevreemdend voor veel mensen. Het openbare leven ligt voor een deel al stil en de verwachting is dat dit nog maar het begin is. Zodoende zijn veel mensen meer dan anders aangewezen op hun eigen huis, hun eigen gezin. Op internet duiken allerlei bijzondere initiatieven op om mensen te helpen. Ook zie je uitnodigingen om online muziekles te volgen of yoga, of een beroemd schilderij na te bootsen met een foto van jezelf en naaste familie. Maar niet iedereen heeft toegang tot social media of is daar bedreven in. De overheid heeft aangegeven dat omgang met andere mensen zoveel mogelijk moet worden beperkt om het virus in te dammen. Maar daarmee missen veel mensen de sociale contacten, die belangrijk voor hen waren. Contact op het werk of met familie of vrienden, contacten op een sportvereniging of club of bij een liefdadigheidsorganisatie, contacten ook met hulpverleners, zoals een psycholoog, een maatschappelijk werkster. Telefonisch contact kan gelukkig wel. Maakt u daar zeker gebruik van.

Als predikant doe ik nu zo min mogelijk huisbezoek om te voorkomen, dat het virus wordt doorgegeven. Dit geldt ook voor kerkelijk werker Meinie Visser. Maar in dringende situaties mag u een beroep op mij (0316-848717) of Meinie (tel.06-10436520) doen. Misschien komen de muren op u af, of hebt u verdriet om het verlies van een dierbare. Misschien hebt u zorgen om uw kinderen of partner of ouders, en voelt u zich bang en onzeker. Delen helpt! U kunt ons bellen.

Ook al zijn de kerkdiensten voorlopig afgelast, er zal wel elk weekend een internetviering uit onze kerk te zien zijn via de site,waarin ik hoop voor te gaan. Ook zal er een facebookpagina worden aangemaakt waarop we u kunnen informeren en inspirerende stukjes en foto´s kunnen plaatsen. Zo houden we elkaar vast in geloof en vertrouwen en zoeken samen naar God, die de bron van ons leven is.

Tot slot, een link naar een mooi en passend lied uit Taizé: Spiritus Jesu Christi.

Vertaling: ´De Geest van Jezus Christus, de Geest van barmhartigheid, zal je hart versterken.´

Ds.Rosemarie van der Hucht

woensdag 3 juni