• vr. 22 oktober
    Jezus bad zijn Vader voor zijn leerlingen: Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn. (Joh 17:6-11)

Celtic Adventcarol

Uit het duister hier gekomen

Ik danste die morgen

4 Here I am Lord
5 Zing nu van Gods goedheid

De nacht loopt ten einde

A light will shine

Zend ons een engel in de nacht

born is the light of the world

Hoor de eng’len zingen d’eer

sleep holy child of Bethlehem

Midden in de winternacht;

The first noel

Hemelvaart dauwtrappenHemelvaart ontbijtHet was goed dauwtrappen op Hemelvaartmorgen bij de Nevelhorst, Didam, met aansluitend ontbijt en kerkdienst.

U kunt de dienst terugkijken via deze link: https://youtu.be/A2eAz2VA0Z8

De Liemerse kerken 210504Naast nummer 4 van ons kerkblad Samen vindt u in de (digitale) brievenbus de eenmalige brochure: De Liemers Verbondenheid in Kerken.

In deze brochure stellen de zes gemeenten in de Liemers zich voor en vertellen ze wat samenwerken voor elk van hen betekent.

pinksteren2Dit schrijvende staan we aan de vooravond van de Pinksterdienst. Een bijzonder moment omdat we dan weer sinds lange tijd naar de kerk kunnen komen voor een zondagse dienst. Een dienst met herbevestiging van Marijn de Kroon als lid van het CvK. Herbevestiging van Jan Wes als diakenen met speciale opdracht naar de Classis en de Liemers. En ook afscheid van Roely Talens als diaken. Met dankbaarheid kijken we terug op het werk dat Roely heeft gedaan in de afgelopen jaren voor de diaconie. Speciaal wil ik daarbij haar werk voor de Meulenvelden dienst noemen. Deze diensten zijn helaas gestopt wegens Corona en door veranderingen in Meulenvelden is het maar de vraag of het weer wordt zoals het was.
Wordt het weer zoals het was? U kent ongetwijfeld dit verlangen. Voortreffelijk vertolkt door Wim Sonneveld in het lied “Het dorp”. De ervaring leert ons dat dingen wel terugkomen maar nooit precies zoals het was. Dat betekent dat we voor en na corona zullen krijgen. Voor mensen die op een kantoor werken is de wijze van werken veranderd en dat zal deels zo blijven. In de kerk hebben we plotseling online vieringen gehad. Een mooi moment om allen te bedanken die dat mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder wil ik Arrie van der Vliet noemen die het mogelijk heeft gemaakt dat er elke week een online viering was die uitstekend te volgen was. Op deze wijze hebben velen toch een viering vanuit de vertrouwde vierplek kunnen bijwonen. Het heeft ons ook geleerd wat je mist als de dienst ingeperkt is, je de dienst niet fysiek bijwoont en als je mensen langere tijd niet ontmoet. Een belangrijk onderdeel in onze dienst is de zang. Wat een verschil als er geen zang is in de dienst! Hoe fijn is het zelf mee te kunnen zingen. En elkaar na afloop te kunnen ontmoeten. De eerste stap zetten we met Pinksteren door weer met fysieke diensten te starten. Andere stappen volgen afhankelijk van adviezen van de PKN en overheid.
Er is meer dan alleen de wekelijkse kerkdienst. Daarom willen we een aantal activiteiten organiseren waar u aan mee kunt doen. Mee doen in de vorm van participeren maar ook door mee te helpen het te organiseren. Gemeente zijn is met elkaar activiteiten doen.

Op dit moment zijn er de volgende ideeën:

• fietstocht na de kerkdienst op zondag 27 juni,
  • wandeling met proeverij vanaf de kerk op een avond in juni
  • Koffiedaten: ontmoet de ander na de dienst thuis bij de koffie (juli)
  • ontbijt voor, en thema wandeling na de dienst op zondag 15 aug.

Informatie zal op onze website komen. Houd deze in de gaten. Geef u op om mee te helpen organiseren of deel te nemen. Hebt u ideeën voor een activiteit? Laat het weten. Ideeën stuurt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met Pinksteren staan we stil bij de kracht van de geest. Die geest kan veel in beweging zetten. Laten we ervoor zorgen dat ramen en deuren openstaan om de geest te ontvangen door zelf in beweging te komen, door zelf mee te doen. Dat is gemeente zijn na Corona.

U wordt van harte uitgenodigd voor de dauwtrap-wandeling op Hemelvaartsdag, a.s donderdag 13 mei.  De start is om 8.30 uur bij onze kerk, met koffie, thee en krentenbol. Wij vertrekken in tweetallen. 9.30 uur Verwachten wij terug te zijn bij de kerk, waar een klein ontbijt klaarstaat. Daarna is er een mogelijkheid om de dienst bij te wonen. I.v.m de catering graag opgeven bij onze predikant Rosemarie van der Hucht.

Kerkdiensten online

De diensten zijn online te volgen via de pagina:
KerkTV

Sinds kort vindt u ons ook op:
kerkdienstgemist.nl

woensdag 10 november